Flexleasing2019-02-19T07:56:31+00:00

Flexleasing

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på flexleasing fra forskellige leasingselskaber

Så nemt er det at bruge vores service

 • 1. Beskriv din ønskede leasingkontrakt

  Udfyld vores formular, og beskriv din ønskede leasingkontrakt. Så ringer vi dig op og udfylder de sidste oplysninger.

 • 2. Modtag op til tre tilbud

  Du modtager op til 3 tilbud fra vores leasingpartner, og du kan løbende følge med i tilbuddene fra din profil.

 • 3. Vælg det bedste tilbud

  Du kan let og overskueligt sammenligne leasingkontrakterne, og vælge det tilbud der passer dig bedst.

Hvorfor bruge vores service?

Benyt vores store netværk

Vores netværk muliggør, at vi kan imødekomme alle dine ønsker til en leasingkontrakt

Vi har hjulpet mange danskere med, at finde den helt rigtige leasingkontrakt, som har passet på netop deres ønsker til en leasingkontrakt. Vores store og brede netværk i leasingbranchen gør, at vi kan hjælpe dig med at finde den helt rette leasingkontrakt til dit behov og ønsker til en leasingkontrakt.

leasingselskaber
spar penge på leasing

Få en skarp pris og slip for besværet!

Vi skaber gennemsigtighed og finder den billigste leasingkontrakt

Vi skaber gennemsigtighed på leasingmarkedet, og giver dig et bedre beslutnings- og sammenligningsgrundlag, når du skal finde den helt bedste og billigste leasingkontrakt. Med Goleaseit.dk service slipper du også for besværet med, at indhente tilbud fra forskellige leasingselskaber.

Få en skarp pris og slip for besværet!

Vi skaber gennemsigtighed og finder den billigste leasingkontrakt

Vi skaber gennemsigtighed på leasingmarkedet, og giver dig et bedre beslutnings- og sammenligningsgrundlag, når du skal finde den helt bedste og billigste leasingkontrakt. Med Goleaseit.dk service slipper du også for besværet med, at indhente tilbud fra forskellige leasingselskaber.

spar penge på leasing

Ingen risiko!

Det er helt gratis og uforpligtende

gratis og uforpligtende

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er hvor du ikke betaler den fulde registreringsafgift på en bil med det samme, men i stedet betaler den i små rater i de måneder leasingkontrakten løber i. Der findes tre forskellige afgiftssatser, hvilke rate den specifikke bil skal takseres efter er afhængig af bilens alder. Hvis bilen er imellem 0-3 måneder er satsen 2%, hvis bilen er mellem 3-36 måneder så er satsen 1%, og hvis bilen er over 36 måneder så er satsen 0,5%. Et lovforslag i registreringsafgiftsloven L64 der blev vedtaget den 18. December 2008, gjorde flexleasing muligt. Flexleasing er typisk anvendt til bil over 300.000 kr. og der kan være store økonomiske besparelser ved flexleasing på dyrere biler.

Flexleasing afgiftsatser

Flexleasing afgiftsatserne er afhængig af bilens alder og nedenstående kan du se opdelingen af taksering af afgiftsatserne.

 • Er bilen over 36 mdr. beregnes ca. 0,5% plus moms pr. måned.
 • Er bilen 3-36 mdr. gammel beregnes ca. 1% plus moms pr. måned.
 • Er bilen 0-3 mdr. gammel beregnes ca. 2% plus moms pr. måned.
flexleasing

Flexleasing privat

Flexleasing til privat er specielt anvendt til biler der koster over 300.000 kr. med fuld registreringsafgift. Dette skyldes at flexleasing i de fleste tilfælde er den billigste måde, at få en bil til over 300.000 kr. til rådighed. Med flexleasing slipper de for, at betale den fulde registreringsafgift, og dermed har bilen et langt mindre værditab i perioden. Men hvis det ønskes, at have den samme bil i mere end 3-4 år, så er det i nogle tilfælde billigere, at købe bilen selv fremfor at lease den.

Flexleasing erhverv

Flexleasing er anvendt af virksomheder til, at anskaffe firmabiler til deres medarbejdere. Ved flexleasing til erhverv er alle leasingydelserne fuldt fradragsberettiget. Hvis bilen bliver brugt til privatbrug, så skal personen der benytter bilen privat beskattes af fri firmabil.

Hvis personen der benytter bilen privat ikke ønsker, at blive beskattet af fri bil, kan en splitleasing ordning være ideel. Med splitleasing deles leasingkontrakten op i to dele en til privat og en til erhverv. Hver eneste måned bliver regningen til leasingbilen fordelt ud fra en procentvis fordeling af, hvor meget bilen har kørt privat og hvor meget den har kørt i erhvervsmæssig sammenhæng. Med en flexleasing splitleasing ordning slipper du dermed for, at blive beskattet af fri firmabil jf. SKM2001.255.LR, hvilket er et dokument fra SKAT om splitleasing ikke er omfattet af ligningslovens § 16, stk. 4, om beskatning af fri firmabil. Læs mere om erhvervsleasing…

Flexleasing er udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt

Alle biler på flexleasing er udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt, hvilke minder mest af alt om at eje bilen selv. I hele leasingperioden er det leasingselskabet der har ejendomsretten over bilen, og leasingtager får brugsretten i leasingperioden. Helt lav praksis betyder det at leasingselskabet ejer bilen og leasingtager får lov til at få råderet over bilen i leasingperioden. En finansiel leasingkontrakt indeholder månedlige leasingydelser, og en evt. ekstraordinær ydelse (engangsbetaling).

Med en finansiel leasingkontrakt står leasingtager selv for alle udgifter der må være til reparationer, service tjek, dækskifte, periodisk bilsyn og så videre. Dog er det muligt ved nogle leasingselskaber, at få alle disse udgifter inkluderet i leasingkontrakten, for et ekstra månedlig tillæg i leasingydelsen. Når leasing perioden er slut, skal leasingtager sælge bilen til en 3.part til den angivet restværdi der er i leasingkontrakten.

Hvad er restværdi?

Restværdi er det beløb en bil på en finansiel leasingkontrakt, skal sælges til når leasingperioden er slut. Leasingtager skal som udgangspunkt selv stå for at sælge bilen til en 3. part, til den restværdi der står i leasingkontrakten. Det er dermed vigtigt, at restværdien er realistisk og afspejler bilens reelle værdi, og er nedskrevet realistisk i leasingperioden.

Hvis restværdien ikke er realistisk, og bilen er mindre værd når leasingperioden er slut, så skal leasingtager selv hæfte for difference på den reelle salgspris og restværdi. Men hvis bilen er mere værd end den angivet restværdi, så får leasingtager tvært imod nogle penge tilbage når bilen bliver solgt.

Fordele og ulemper flexleasing

Fordele flexleasing

 • Mindre kapitalbinding
 • Lavere månedlige ydelse
 • Billigere forsikring pga. bilen kun skal forsikres for bilens værdi uden registreringsafgift.
 • Værditabet er mindre end på en bil med registreringsafgift
 • Større køberklientel pga. salg uden registreringsafgift.
 • Flexleasing er fordelagtig til sommer/vinter bil

Ulemper flexleasing

 • Du skal henvise en køber til bilen efter endt leasing
 • Hvis restværdien ikke er realistisk så risikere leasingtager en efterregning
 • Leasingselskabet skal tjene penge på, at flexlease en bilen

FAQ Flexleasing

Leasingkontrakt

Leasingselskabet har ejendomsretten over køretøjet i hele leasingperioden og du får som leasingtager brugsretten til køretøjet. Det vil helt lav praksis sige, at leasingselskabet ejer bilen og du betaler leasingydelser for, at få retten til at bruge bilen til det du ønsker.

Normalt er der ikke kilometerbegrænsning på flexleasing, da dette vil afspejle sig i restværdien. Det er dermed vigtigt, at de kilometer der er brugt til beregning af restværdien afspejler leasingtager’s forbrug. Det kan nemlig blive dyrt, hvis leasingtager køre flere kilometer, da restværdien vil blive mindre og leasingtager risikere at få en efterregning på difference mellem markedsværdien og restværdien.

Restværdien er hvad din bil er værd når en leasingkontrakt udløber. Den indbygget restværdi i leasingkontrakten skal afspejle, markedsværdien af bilen på det tidspunkt leasingkontrakten er slut.

Ja en leasingkontakt kan godt opsiges før perioden udløber. Men du kan senest opsige din leasingkontrakt efter 11 måneder og med 1. månedsopsigelse. Det vil altså sige du kan være helt ude af leasingkontrakten efter 12 måneder.

En ekstraordinær ydelse er en engangsydelse, der typisk bliver brugt til at nedskrive restværdien og/eller til at reducere de månedlige leasingydelser.

Der er flere måder at gøre dette på, men i langt de fleste tilfælde bliver det gjort over en betalingsservice (PBS)

Praktiske informationer

Du må gerne kører i udlandet med din leasingbil, du skal dog være opmærksom på bilen ikke må anvendes permanent i udlandet. Når du skal kører i udlandet skal du huske dit kørekort, hvilke er en selvfølge, da det er lovpligtigt i hele EU. Har du tegnet en kasko forsikring ved en af forsikringselskaberne, der er med i rødt kort ordningen, er det vigtigt at huske dette kort, det giver nemlig mulighed for vej hjælp i udlandet, hvis du skulle have brug for dette. Hvis du kører i et land uden for EU, herunder EØS-landede er det vigtigt, at medbringe det grønne kort, det er bevis på bilen er ansvarsforsikret. Derudover kan det være en god ide, at medbringe registreringsattest del 1, da politiet kan forlange, at se denne.

Som udgangspunkt skal leasingtager selv stå for forsikring af leasingbilen. Men nogle leasingselskaber tilbyder en leasingkontrakt, hvor forsikring er inkluderet.

Hvis der kommer en skade på leasingbilen, skal du anmelde det til dit forsikringsselskab, hvor forsikringselskabet vil kontakte dig angående udbedring af skade.

Hvis uheldet skulle være ude og leasingbilen bliver totalskadet, så udbetales der en erstatningen tilsvarende bilen til leasingselskabet. Det vil altså sige du ikke modtager nogle penge fra leasingselskabet. I din leasingkontrakt kan du finde fremgangsmåden, hvis bilen bliver totalskadet.