Privatleasing 2018

Få op til 3 gratis og uforpligtende leasing tilbud fra forskellige leasingselskaber

Privatleasing 2018 det skal du vide!

Efter muligheden for privatleasing indtrådte på det danske marked, er mængden af danskere, der leaser steget år efter år. Succesen skyldes primært fleksibiliteten, budgetsikkerheden og muligheden for at skifte bil relativt ofte. Men hvordan ser de specifikke vilkår ud i dag?
Vi sætter fokus 3 ting om privatleasing i år 2018, som du bør vide.

Ny lov gør privatleasing endnu mere fleksibel

Det er ikke nemt at forudsige fremtiden. Hvis dine omstændigheder mht. bopæl eller arbejde ændrer sig, gør dit kørselsbehov det også. Derfor kan det være besværligt at fastlægge et kørselsbehov for de næste år, når man opretter en leasingkontrakt. Tidligere skulle hele leasingkontrakten oprettes på ny, hvis dit kørselsbehov oversteg det fastlagte behov i leasingkontrakten.
Heldigvis er det blevet nemmere at justere kørselsbehovet på sin leasingkontrakt på grund af en ny lov, der blev vedtaget i 2016. Justeringen foregår i samarbejde med leasingselskabet, og der skal derfor også udregnes nye takster. Du skal dog være opmærksom på, at du kommer til at betale for de ekstra kilometer, der tilskrives leasingaftalen. Altså, hvis du tidligere betalte for 5.000 kilometer årligt, og du genforhandler aftalen til 10.000 kilometer, skal du betale differencen mellem de to kørselsbehov.
For at få bedst mulig budgetsikkerhed er det stadigvæk en god ide, hvis du rammer rigtigt med dit kørselsbehov i første omgang. Generelt er det en bedre ide at overvurdere på budgetteringen af kørselsbehov. Så er du også dækket ind, hvis du skal på en spontan roadtrip. Det kan du trygt gøre, da du får tilbagebetaling for de kilometer, som du ikke anvender.

Udlån af leasingbil – det skal du være opmærksom på

Det er altid rart at have friheden til at låne sin bil ud til kæreste, familie eller venner. Privatleasing er ensbetydende med sikkerhed og fleksibilitet, men gælder det også udlån af bilen?
Som udgangspunkt er svaret ja, men der er dog et par ting, som du skal være opmærksom på. Det er vigtigt, at du undersøger dine forsikringsvilkår i forbindelse med leasingen. Hvis du låner bilen ud, er det muligt, at selvrisikoen ved ulykkestilfælde er forhøjet eller fordoblet. Du bør også overveje, hvem du kommer til at låne bilen ud til, da dette også kan have betydning for selvrisikoen. Eksempelvis vil der typisk være forhøjet eller fordoblet selvrisiko, hvis du låner bilen ud til en person, der er under 25 år gammel.

Bindingsperiode ved privatleasing

Privatleasing er kendetegnet ved høj fleksibilitet, men hvordan forholder det sig, hvis man ønsker at opsige leasingaftalen inden udløb?
Bindingsperioden er også relativt fleksibel, da du kan opsige den efter de første 12 måneder. Det vil sige, at du kan opsige aftalen med 30 dages varsel i den 11. måned. Det giver dig flere muligheder og tryghed i maven. Skulle din situation skulle ændre sig, og du derfor ikke længere skal beholde din leasingbil, har du mulighed for at opsige aftalen.
Det skal dog gentages, at det ved privatleasing er bedst, hvis du kender dine behov og økonomiske omstændigheder i den et par år frem, da du stadigvæk er bundet i de første 12 måneder.
Du har nu fået en smagsprøve på leasing i år 2018. Hvis du gerne vil vide endnu mere, kan du læse leasingeksperters svar på de 8 mest stillede leasingspørgsmål her.