Billån

Ved at bruge LendMe.dk til at finde dit nye billån kan du i gennemsnit spare 12.500 kr. på et billån.

Gratis og uforpligtende

Det er både gratis og uforpligtende at indhente tilbud på bil lån hos LendMe.

N

Spar i gennemsnit 12.500 kr.

Ved at bruge LendMe til at indhente tilbud på bil lån, kan du gennemsnit spare 12.500 kr.
e

Få op til 9 tilbud og sammenlign

Med LendMe får du op til 9 forskellige tilbud, og du kan nemt finde det bedste og billigst lånetilbud.

Hvad kræver det at låne penge i banken?

Hvis du skal låne penge i banken, så er der nogle ting, at banken skal undersøge før de vil låne dig penge til en ny bil.

 • Opsparing og formue
 • Gæld og gældsfaktor
 • Rådighedsbeløb
 • Og andre forhold.

Først og fremmest ser de på, om du har en opsparing og/eller en formue i form af følgende: bil, hus, båd, værdipapirer, mv. Det betyder dog ikke, at banken ikke vil låne dig penge, hvis du ikke har en opsparing eller formue.

Bankerne tjekker, også om du har noget gæld, og ser efter om din gældsfaktor bliver for høj, hvis du optager et billån. En gældsfaktor må ikke være over 4 gange indkomst, og hvis gældsfaktorer bliver højere end 4, så er der nogle lovpligtige krav.

Bankerne sikre sig, at du har et rådighedsbeløb, der passer til din situation. Et rådighedsbeløb er det beløb, du har tilbage af din indtægt, når du har betalt alle faste udgifter. Et rådighedsbeløb skal dække udgifter til mad, tøj, gaver og fornøjelser. Banken har typisk nogle regler for, hvor stort rådighedsbeløb du skal havde.

Der er også andre forhold, der spiller ind når du skal låne penge, såsom alder, uddannelse og så videre.

Billån uden udbetaling

Du kan sagtens få et billån uden udbetaling ved nogle låneudbyder, dog er det ikke alle der tilbyder billån uden udbetaling.

Står du, og skal havde en ny bil, så er det ikke altid, at man har kapital til en udbetaling, og i disse situationer kan det være fordelagtigt med et billån, hvor der ikke er krav til en udbetaling.

Der er både fordele og ulemper ved at lave et billån uden udbetaling.

Den største fordel ved billån uden udbetaling er, at du ikke skal bruge en større kapital på en bil.

Hvis du optager et billån uden udbetaling, vil du komme til at betale en højere månedlig ydelse, men du slipper derimod for at smide en større sum penge på én gang.

Hvad koster billån?

Hvad koster et billån? Det er meget forskelligt, og kommer i høj grad an på, lånets løbetid, din kreditvurdering, lånets størrelse, renter, gebyrer og långiver.

Et billån med lang løbetid koster normalt mere end et billån med en kort løbetid, men til gengæld vil de månedlige ydelser blive lavere ved et billån med længere løbetid, hvilke kan give mere luft i økonomien.

Har du fået en god kreditvurdering, så vil billånet generelt være billigere, da långiver har en lavere risiko, når de låner dig penge til en ny bil. Får du en dårlig kreditvurdering, så vil bankerne ofte afvise dit billån, eller tilbyde dig et billån med højere renter og gebyrer.

Lånets størrelse har også en afgørende betydning for, hvor meget et billån koster. Det skyldes bl.a. at lånet er større, og det resulterer i, at der skal betales flere renter og nogle gange er gebyrer også sat ud fra en procentdel af lånets størrelse.

De forskellige långiver har også forskellige renter, og gebyrer, så prisen på et billån variere også meget fra, hvilke lånudgiver du vælger til dit billån.

Hvor stort billån kan jeg få?

Hvor mange penge du kan låne i banken, variere fra person til person, samt hvilken bil du ønsker at købe. Når banken vurderer, hvor stort billån du kan få til en ny bil, så kigger de på følgende som tidligere nævnt:

 • Opsparing og formue
 • Gæld og gældsfaktor
 • Rådighedsbeløb
 • Og andre forhold.

Hvor kan du låne penge til en bil?

Der findes tre låneudbyder du kan bruge til, at optage et billån, og hver især har deres fordele og ulemper. Disse tre låneudbyder er følgende:

 • Bilforhandler
 • Banken
 • Online låneudbyder
 1. Bilforhandler

Hvis du køber en ny eller brugt bil hos en bilforhandler, så kan de fleste bilforhandler hjælpe med at finansier bilen igennem dem selv eller en tredje part. Når du låner penge ved en bilforhandler, så skal du typisk betale 20% af bilens værdi i udbetaling. Dog er der flere bilforhandler der tilbyder billån uden udbetaling. Billån hos bilforhandleren har som regel en god rente, og er meget konkurrencedygtige i forhold til pris.

 1. Banken

Du finder tit de billigste billån i din egen bank, og derfor bør du altid indhente til fra dem. Men behandlingstiden i banken er lang som regel forholdsvis lang. Typisk skal du også selv havde en udbetaling til bilen, hvis du låner penge i banken, og derudover vil de fleste banker også kræve at du stiller sikkerhed for billånet.

 1. Online billån

De senere år er der kommet flere online låneudbyder frem, der tilbyder lån til bil. Disse låneudbyder har som regel den højeste rente af de tre nævnte lånemuligheder, men de har derimod en meget kort behandlingstid. Disse online låneudbyder kræver sjældent, at du skal stille sikkerhed for dit lån.