Motorcykel lån

Lad bankerne kæmpe om at få dig som kunde

Gratis og uforpligtende

Det er både gratis og uforpligtende at indhente tilbud på bil lån hos LendMe.
N

Spar i gennemsnit 12.500 kr.

Ved at bruge LendMe til at indhente tilbud på bil lån, kan du gennemsnit spare 12.500 kr.
e

Få op til 9 tilbud og sammenlign

Med LendMe får du op til 9 forskellige tilbud, og du kan nemt finde det bedste og billigst lånetilbud.

Fast rente eller variabel rente – hvilke skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende to forskellige former for lånetyper, hvilke er lån med fast rente og lån med variabel rente.

Et MC lån med fast rente er oftest det dyreste lån, hvorimod et MC lån med variabel rente er det billigste.

Dog kan du risikere, at renten på et variabelt lån overstiger renten på et fastforrentet lån.

I bund og grund handler det om, hvor stor din risikovillighed er når vi snakker MC lån, og om hvorvidt din økonomi kan klare udsving i renten, hvis det skulle ske i låneperioden.

Er du typen der ønsker sikkerhed i din økonomi, og ikke kan sove om natten på grund af rente ud svingninger, så bør du vælge et MC lån med fast rente, selvom det er en anelse dyrere end et lån med variabel rente.

Er du derimod den risikovillig type der har økonomi til renteudsving, så kan der være mange penge at spare ved at vælge et MC lån med variabel rente.

Opsummering af lån med fast rente og variabel rente

  • Fast rente – Du skal vælge et MC lån med fast rente, hvis du ønsker budgetsikkerhed. Med et fastforrentet lån skal lånetager betale det samme i renter i hele låneperioden. Et MC lån med fast rente er dog lidt dyrere i renter end et variabelt lån.
  • Variabel rente – Du skal vælge et MC lån med variabel rente, hvis du er risikovillig og har økonomi til en evt. rentestigning. Med et MC lån med variabel rente kan du være uheldig, at renten stiger og bliver dyrere end et fastforrentet MC lån. Men du kan derimod også være heldig at renten falder yderligere fra da du optog lånet.

Kort eller lang løbetid?

Løbetiden på et lån, er et udtryk for, hvor lang afbetalingsperiode du ønsker på et lån.

Vælger du en løbetid på 5 år, så skal du altså betale din motorcykel af på 5 år.

En kort løbetid på et MC lån er ofte billigere i renter og gebyr end et lån med lang løbetid, så du bør, vælge en så kort løbetid som muligt, når du optager lån til en ny motorcykel.

Det anbefales at vælge en kort løbetid fordi, at en motorcykel mister værdi over tid, og du kan dermed ikke få samme pris, som du selv har givet for motorcyklen.

Hvis du f.eks. har valgt en lang løbetid, og ønsker at sælge motorcyklen før den er betalt ud, så kan du risikere at, gælden overstiger motorcyklens værdi, og så vil du stå tilbage med en restgæld.

Men når det så er sagt, så får du mere luft i økonomien ved at vælge en længere løbetid, da du skal betale lavere månedlige ydelser i låneperioden, selv om MC lånet bliver dyre ved en længere løbetid.

Om du skal vælge en kort eller lang løbetid, bør du få professionel rådgivning til ved din låneudbyder.

Brug ÅOP til at finde det billigste MC lån

ÅOP er en forkortelse af ”Årlige Omkostninger i Procent”, hvilke betyder at alle låneomkostninger er samlet i et nøgletal.

Det vil sige at alle omkostninger såsom: stiftelsesomkostninger, gebyrer, renter, osv. er inkluderet i beregningen af ÅOP.

Du bør ikke vurdere et lån ud for renten alene, og her er ÅOP et godt værktøj til at finde det bedste og billigste MC lån.

I Danmark er det lovpligtigt, at låneudgiver præsenterer ÅOP i deres lånetilbud, og du kan dermed nemt bruge dette nøgletal til at sammenligne MC lån.