Er flexleasing en god ide?

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på leasing fra forskellige leasingselskaber

Er flexleasing en god ide?

Hvornår er leasing en god ide? Hvis du drømmer om en ny bil med en markedspris på over 250.000 kr. inkl. Registreringsafgift? Så er det korte svar: JA så er flexleasing en god ide! Flexleasing bringer dig tættere på drømmen om en lækker bil, uden du behøves at være millionær. Flexleasing giver en række fordele, der gør det mere attraktivt at flexlease biler der har en markedspris på over 250.000 kr. inkl. Registreringsafgift. Flexleasing giver bl.a. fordele som lav kapital binding, billigere forsikring, mindre udbetaling og en masse andre fordele.

Hvad er flexleasing?

Med flexleasing skal du ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet skal den betales i små månedlige rater i leasingperioden. Der findes tre forskellige afgiftstakster, hvilke en af disse takster en specifik bil skal takseres efter, kommer helt an på bilens alder. Hvis bilen er imellem 0-3 måneder er satsen 2%, hvis bilen er mellem 3-36 måneder så er satsen 1%, og hvis bilen er over 36 måneder så er satsen 0,5%. Et lovforslag i registreringsafgiftsloven L64 der blev vedtaget den 18. december 2008, åbnede op for muligheden med flexleasing af biler. Flexleasing bliver udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt, minder mest af alt om at eje en bil selv, men der er dog nogle væsentlige forskelle. Læs mere om flexleasing her…

Hvad er en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt er den leasingkontrakt, der bliver anvendt til biler der bliver flexleaset. Med en finansiel leasingkontrakt har leasingselskabet ejendomsretten over køretøjet, og leasingtager får brugsretten når leasingkontrakten er underskrevet. Selvom det er leasingselskabet, der har ejendomsretten over køretøjet, er det som udgangspunkt leasingtager der står for alle udgifter der er i forbindelse med bilen i leasingperioden dvs. Reparationer, service, dækskifte osv. Med en finansiel leasingkontrakt skal du betale månedlige leasingydelser og en evt. ekstraordinær leasingydelse (engangsbetaling). Når leasingperioden er slut, skal leasingtager selv sørge for at sælge bilen til en tredje part. Bilen skal sælges til den restværdi, der står i leasingkontrakten til en tredje part.

Hvornår er leasing en god ide?

Leasing er en god ide, når du ønsker en bil med en markedspris på over 250.000 kr. inkl. Registreringsafgift. Grunden til det leasing er en god ide på biler med en markedspris på over 250.000 kr. inkl. Registreringsafgift er primært pga. af punktafgiften kan give en stor besparelse på disse biler. Flexleasing giver leasingtager en række fordele, som de ikke kan få ved køb af bil på traditionel-vis.

Fordele ved flexleasing af bil

  • Du skal ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet i små rater i hele leasingperioden.
  • Giver mulighed for lavere omkostninger, da du kun skal betale punkt afgift i de måneder bilen er på plader.
  • Billigere forsikring med flexleasing, da bilen kun skal forsikres for dens værdi uden registreringsafgift.
  • Mindre pengebinding i en bil på flexleasing end ved køb af bil på traditionel-vis.
  • Nemmere at sælge bilen, da den er uden registreringsafgift, og du kan derved nemmere sælge den uden for Danmark.