Flexleasing af egen bil

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på leasing fra forskellige leasingselskaber

Flexleasing af egen bil

Ønsker du flexleasing af egen bil? Dette kan sagtens lade sig gøre, men der er nogle forhold, der skal være på plads før det kan blive aktuelt. Først og fremmest må du ikke selv stå som ejer af bilen i leasingperioden, det er leasingselskabet der havde ejendomsretten over bilen i hele leasingperioden. Hvis du har købt en bil, som du ønsker at flexlease, så skal bilen sælges til leasingselskabet, og derefter skal der oprettes en leasingkontrakt på bilen – Dette koncept kaldes i leasingbranchen for ”Sale and Lease back”.

Sale and Lease back

Der findes to forskellige situationer, hvor Sale and Lease back er aktuelt. Disse to situationer er følgende.

  • Du ejer en bil, hvor der er betalt fuld dansk registreringsafgift.
  • Du ejer en bil du har hentet i f.eks. Tyskland uden dansk registreringsafgift.

Hvis du ejer en bil med fuld registreringsafgift, som du ønsker at flexlease, så køber leasingselskabet typisk bilen af dig til markedsprisen. Derefter bliver bilen eksporteret og den danske registreringsafgift på bilen bliver returneret. Ved en returnering af registreringsafgiften beholder skat 15% af beløbet, og de resterende 85% får bilens ejer. Når bilen er blevet eksporteret, er bilen uden registreringsafgift og dermed klar til en flexleasing aftale.

Hvis du ejer en bil uden dansk registreringsafgift, køber leasingselskabet typisk bilen til markedsprisen uden registreringsafgift. Når bilen er solgt til leasingselskabet, bliver der udarbejdet en leasingkontrakt på bilen.

Fordele ved flexleasing af en bil uden registreringsafgift

Der er en række fordele ved flexleasing af egen bil uden registreringsafgift, der gør flexleasing attraktivt i forhold til at eje bilen på traditionel-vis. En af disse fordele er billig bilforsikring, da leasingtager blot skal forsikre bilen for bilens værdi uden registreringsafgift. En anden fordel er, at hvis leasingtager sælger en bil til leasingselskabet med fuld registreringsafgift, så får leasingtager 85% er registreringsafgiften tilbage, hvilke frigør kapital der før var bundet i en bil. En bil uden registreringsafgift, har også langt mindre værditab end en bil med registreringsafgift, hvilke giver en pengebesparelse til leasingtager. En sidste fordel er når bilen engang skal sælge, så er der langt flere købere, da bilen nemt kan sælges til udlandet, da den allerede er uden registreringsafgift.

Opsummering af fordele ved flexleasing

  • Billig bilforsikring da bilen kun skal forsikres for bilens pris uden registreringsafgift.
  • Frigjort kapital/lav kapitalbinding i en bil på flexleasing.
  • Mindre værditab end en bil på fuld registreringsafgift.
  • Flere købere når bilen skal sælges, da bilen nemt kan sælges til udlandet, fordi der ikke er dansk registreringsafgift på bilen.