Flexleasing hvad er det?

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på leasing fra forskellige leasingselskaber

Flexleasing hvad er det?

Flexleasing er en leasingtype der, oftest bliver anvendt til brugte biler med en markedspris på over 250.000 kr. Flexleasing er attraktivt til biler med en høj markedspris, fordi du med flexleasing ikke skal betale hele registreringsafgiften på én gang. Med flexleasing skal du betale registreringsafgiften i små rater i hele leasingperioden. Størrelsen af disse rater er forskellige, og det er bilens alder der afgør hvilke rate bilen skal takseres efter. Satserne ser ud som følgende:

  • 0-3 Måneder – 2% registreringsafgift
  • 3-36 Måneder – 1% registreringsafgift
  • Over 36 måneder – 0,5% registreringsafgift

Leasingselskaberne fik mulighed for, at dele registreringsafgiften op i små bider over en periode ved et lovforslag der blev vedtaget den 18. december 2008. Dette lovforslag gjorde det muligt for leasingselskaberne at betale en forholdsmæssig registreringsafgift for leasingperioden.

Flexleasing er lavet på en finansiel leasingkontrakt

Når du flexleaser en bil så vil leasingkontrakten være en finansiel leasingkontrakt, hvilke i korte træk minder en del om at eje bilen selv. Der er dog en væsentlig forskel, hvilke er at leasingselskabet har ejendomsretten over bilen i hele leasingperioden. Som tidligere nævnt så minder en finansiel leasingkontrakt om, at eje bilen selv da leasingtager selv har ansvar for reparationer, serviceeftersyn, bilsyn, mv. Og hvis der skulle være nogle udgifter til bilen, så er det leasingtager selv der betaler regningen. Når leasingperioden er slut, skal du som udgangspunkt henvise bilen til en tredje part, til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten. I en finansiel leasingkontrakt er der en restværdi, du skal være opmærksom på, det er nemlig den pris du skal sælge bilen til når leasingperioden er slut.

Læs også: Uddybende artikel om finansiel leasingkontrakter

Spar penge ved at indhente tilbud på flexleasing

Der findes mange forskellige leasingselskaber i Danmark der tilbyder flexleasing, tit er det uoverskueligt og tidskrævende at finde den rette leasingkontrakt. Men vi her hos Goleaseit.dk har gjort det langt nemmere, du skal blot udfylde en formular, og så sender vi din leasingefterspørgsel ud til de leasingselskaber vi samarbejder med. Derefter skal du blot vente på at du modtager op til 3 tilbud fra forskellige leasingselskaber. Når du fundet den leasingkontrakt der passer bedst til dig og dine behov, så vælger du tilbuddet i vores kontrolpanel og derefter bliver du kontaktet af leasingselskabet, med henblik på at få afsluttet leasingkontrakten, så du kan blive godt kørende.