Kaskoforsikring – Hvad indebærer det?

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på leasing fra forskellige leasingselskaber

Kaskoforsikring – hvad indebærer det?

Dette er sponsoreret indhold.

Det er for sent at tegne en forsikring, når uheldet er sket. Derfor er det altid vigtigt, at sætte sig ind i sine forsikringer og finde de rette forsikringer, som matcher dine ønsker og behov – ellers kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. 

Uforudsigeligheden

Det er altid en uvis beslutning, når det kommer til at tegne forsikringer, da man aldrig ved om det er pengene værd i det lange løb, om uheldet nogensinde hænder, eller om det en dag kan redde én økonomisk set. Man kan ikke altid styre hvad der sker af uheld, og her er det godt, at være en anelse forudsigelig og tænke på de ting, der potentielt kunne hænde i forhold til skader og ulykker – også selvom de ikke skulle hænde. 

En kaskoforsikring kan være en vigtig forsikring at tegne, hvis du ønsker at være på den helt sikre side, når det kommer til din bil, motorcykel eller det helt tredje – og de eventuelle skader der uforudsigeligt kan opstå. 

Hvad bidrager en kaskoforsikring med?

Ved at tegne en kaskoforsikring er du altså dækket over følgende; tyveri, hærværk, stenslag, brand og skader i forhold til eventuelle sammenstød eller andre færselsulykker. 

Det er vigtigt at tegne en kaskoforsikring, hvis uheldet skulle være ude, så du ikke ender ud i en økonomisk presset situation, hvor du står for diverse udgifter selv. Via en kaskoforsikring er din bil altså forsikret, så du kan få mere ro i maven, samt føle dig mere tryg ved tanken om, at sætte dig ud i dit køretøj, eller derimod forlade dit køretøj – om det er motorcyklen, bilen eller det helt tredje. 

Er der forskel på kaskoforsikringer?

En kaskoforsikring dækker primært over de samme skader, som kan opstå via din bil eller diverse andre køretøjer, som du indehaver. Der kan dog være undtagelser, som specifikt ikke bliver dækket, men disse undtagelser står skrevet på den individuelles forsikring. Kaskoforsikringer kan dog varierer i forhold til forsikringsemnet, og bliver derfor skræddersyet efter dette. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på de forskellige forsikringsbetingelser, der er ved de forskellige forsikringsselskaber. 

Kan det altid betale sig, at tegne en kaskoforsikring?

En kaskoforsikring er aldrig en dum ide at tegne, uanset hvor gammel eller ny din bil er. Der er selvfølgelig mange faktorer, som spiller en rolle for om det kan betale sig, at du går ud og tegner en kaskoforsikring. Det siger næsten sig selv, at hvis man går ud og investerer i en splinterny bil, så er en kaskoforsikring et optimalt valg. Hvis man derimod har en ældre bil, som har en værdi på under de 15-20.000 kan det være begrænset hvor vigtig en kaskoforsikring er. Det er meget individuelt fra bilejer til bilejer, hvad man finder vigtigt, og hvorvidt man er villig til at lægge mange penge i sin bil, hvis der skulle opstå diverse skader eller uheld. 

Bliver dit køretøj totalskadet, fordi du har været med i en færdselsulykke, og skaderne overstiger din bils værdi, har du med en kaskoforsikring krav på erstatning. Dette gælder også hvis dit køretøjs værdi er erklæret 75% skadet. Hvis du kommer ud for at din bil bliver stjålet, erstatter kaskoforsikringen ligeledes tabet – og du får som udgangspunkt erstattet køretøjet. Derfor er kaskoforsikring altså altid en god ide at have med i overvejelserne, når du skal ud og investere i en ny bil – eller hvis du hellere vil være på den sikre side, uanset ny eller ældre bil, end at skulle ærgre sig synder og sammen, hvis uheldet skulle ske og der ingen vej er tilbage. 

Hvad dækker kaskoforsikring ikke?

Som nævnt kan det varierer meget fra forsikringsselskab hvad der indgår i deres kaskoforsikringer. Derfor er det altid vigtigt, at være opmærksom på hvad du skriver under på, når du skal ud og tegne en kaskoforsikring, så du får lige netop den forsikring, som passer til dine ønsker og behov. Typisk ved en kaskoforsikring ikke dække skader såsom; rust, slitage på køretøj, stenslag og så videre, som også kan defineres som almindeligt slid. Derudover dækker kaskoforsikringen heller ikke skader, som er blevet lavet med uagtsomhed eller med vilje. Derudover vil skader, som er sket med alkohol i blodet, narkotika eller lignende spiritus og rusmidler heller ikke blive dækket – og man vil derfor selv stå til ansvar for de pågældende skader. Kaskoforsikringen vil heller ikke dække skader, som hænder i de mekaniske dele. Det er kun hvis skaden sker grundet brand, tyveri, hærværk og diverse ting, som ejeren ikke selv er herre over. 

Tilkøb til kaskoforsikringer

Udover den basale kaskoforsikring kan man også vælge, at tilkøbe sig ekstra forsikringer i form af tilvalg. Det kan blandt andet være bilafsavnsforsikring, værdiforringelse eller friskadedækning. Igen, det er meget forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så hvis du har spørgsmål til bestemte områder, så kontakt dit nuværende eller nyt forsikringsselskab, som kan hjælpe dig videre med en eventuel kaskoforsikring.