Leasing restværdi – Hvad betyder det?

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på leasing fra forskellige leasingselskaber

Leasing restværdi – Hvad betyder det?

Restværdi er mindst lige så vigtig, som den månedlige leasingydelse når vi snakker om en finansiel leasingkontrakt. Hvis restværdien ikke er realistisk, så kan det blive en dyr fornøjelse for leasingtager, når leasingperioden er slut.

Hvad er restværdi?

Restværdi er det beløb en bil på en finansiel leasingkontrakt, skal sælges til når leasingperioden er slut. Leasingtager skal som udgangspunkt selv stå for at sælge bilen til en 3. part, til den restværdi der står i leasingkontrakten. Det er dermed vigtigt, at restværdien er realistisk og afspejler bilens reelle værdi, og er nedskrevet realistisk i leasingperioden. Hvis restværdien ikke er realistisk, og bilen er mindre værd når leasingperioden er slut, så skal leasingtager selv hæfte for difference på den reelle salgspris og restværdi. Men hvis bilen er mere værd end den angivet restværdi, så får leasingtager tvært imod nogle penge tilbage når bilen bliver solgt.

Læs også: Hvad er en finansiel leasingkontrakt?

Vælg altid den leasingkontrakt med den laveste restværdi

Når du ser på forskellige finansielle leasingkontrakter, er det vigtigt at kigge på den månedlige leasingydelse, samt den ekstraordinær leasingydelse. Men det er mindst lige så vigtigt, at se hvad restværdien er sat til i leasingkontrakten. Finder du to næsten identiske leasingkontrakter, hvor bilen er den samme, samt udstyrspakken, og de månedlig leasingydelser og den ekstraordinær leasingydelse er nogenlunde det samme. Så skal du altid gå efter den leasingkontrakt, der har den laveste restværdi. Ved at vælge den leasingkontrakt med den laveste restværdi, øger du chancen for, at restværdien er realistisk, og det gør det dermed lettere at få bilen solgt til en 3. Part når leasingperioden er slut.

Leasing uden restværdi – Operationel leasing

Med en operationel leasingkontrakt kan du få leasing uden restværdi, og leasingtager slipper dermed for alle bekymringer der er i forbindelse med en restværdi. Med en operationel leasingkontrakt skal leasingtager ikke selv stå for at sælge bilen til en 3. Part når leasingperioden er slut. Leasingtager skal blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet.

Læs også: Hvad er en operationel leasingkontrakt?

Leasingselskabet indestår for restværdien

Nogle leasingselskaber indestår for restværdien, hvilke vil sige at enten køber leasingselskabet bilen af leasingtager når leasingperioden er slut, eller dækker hvis der er en difference mellem restværdien og markedsprisen. Hvis leasingtager ønsker denne sikkerhed, så bliver leasingkontrakten typisk lidt dyre, end hvis den ikke er inkluderet i leasingkontrakten, men i nogle tilfælde kan det være rart med denne ekstra sikkerhed for restværdien.