Leasing trods RKI

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på leasing fra forskellige leasingselskaber

Leasing trods RKI

Kan man lave en leasing trods RKI? Det korte svar er; ja det kan man godt! Dog er der nogle leasingselskaber der ikke ønsker, at havde leasingkunder der er registreret i RKI. Men der findes også nogle selskaber, hvor de godt vil havde kunder der også står i RKI, men typisk skal de igennem en kreditvurdering, hvor der bliver set på lønsedler mv. Yderligere er der nogle leasingselskaber der kræver en højere udbetaling, hvis leasingtager står i RKI. Så hvis du er registreret i RKI er en eller anden grund, så er leasing stadig en mulighed.

Hvad er RKI?

RKI også er kendt under navnet Ribers og er Danmarks største registrer over de ”dårligere betaler” i Danmark. RKI er ejet af Experian og er den ledende leverandør af kredit information over danskerne. RKI bruges til kreditvurdering af en kunde, som både kan være en privatperson eller en virksomhed. Det er virksomheder, offentlige myndigheder og den finansielle sektor der bruger RKI til kredit vurdering af deres kunder.

Hvorfor ender man i RKI?

Hvis du har modtaget adskillige regninger, rykkere og opkald fra en kreditorer, på grund af du ikke har betalt, hvad du skylder kreditoren, til sidst kan kreditoren registrere dig i RKI. For at en kreditorer skal kunne registrere dig i RKI kræver det, at de er kunde hos Experian, hvilke de fleste offentlige myndigheder og den finansielle sektor er. Der er forskellige regler for, hvornår en kreditorer må registrere dig i RKI, og disse regler er forskellige alt efter om kreditorer er en virksomhed, offentlig myndighed eller om det er den finansielle

Du kan blive slettet fra RKI på tre måder, hvilke er følgende:

  • Betale din gæld
  • Lav en betalingsaftale med kreditorer
  • Gælden bliver automatisk slettet efter 5 år

Er du i tvivl om du er registreret i RKI?

Hvis du er i tvivl om du skulle være registreret i RKI så kan du på dininfo.dk, se om du skulle være registreret. Du skal blot logge på med dit nemid.