Privatleasing elbil har aldrig været mere populært!

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på leasing fra forskellige leasingselskaber

Elbil leasing privat har aldrig været mere populært!

Privatleasing elbiler er populært som aldrig før, hvilke der er flere gode grunde til. Vi ved alle at elbiler er fremtiden, men de fleste tør ikke at udskifte deres benzin/diesel bil til en elbil endnu. Lige siden elbiler blev introduceret, har teknologien i elbiler været i en rivende udvikling, og der kommer hele tiden nye teknologier der giver bedre køreegenskaber, længere rækkevide og længere levetid mv.

Denne rivende udvikling i teknologien i elbiler er den største grund til at private ikke tør at købe en elbil endnu, da det kan resultere i store værditab på de nuværende elbiler i fremtiden. Der findes to leasingkontrakter, hvilke er en operationel leasingkontrakt og en finansiel leasingkontrakt. Den mest anvendte når vi snakker leasing af en ny elbil er en operationel leasingkontrakt, hvilke også er den leasingkontrakt der vil blive gennemgået i denne artikel.

Operationel leasingkontrakt på en elbil er mest hensigtsmæssigt

En operationel leasingkontrakt er den mest aktuelle leasingkontrakt, når vi snakker leasing af elbil. Dette skyldes bl.a. at leasingtager slipper for bekymringen til et stort værditab med en operationel leasingkontrakt, hvis der skulle kommer en ny teknologi til elbiler, der vil resultere i at de gamle elbiler får et stort værditab.

Ud over den åbenlyse fordel med hensyn til værditabet, så er der også en række andre fordele ved leasing af en elbil. Med en operationel leasingkontrakt får leasingtager 100% budgetsikkerhed i hele leasingperioden, det vil sige at leasingtager ved nøjagtigt hvad det koster om måneden, at havde en elbil til til rådighed.

Alle udgifter der må være til f.eks. reparation, service, dækskifte, osv. Er alle udgifter at leasingselskabet skal betale, hvis de skulle fremkomme. Ved leasing af elbil er det leasingselskabet der ejer bilen i hele leasingperioden, og du ”lejer” i princippet elbilen af leasingselskabet i leasingperiode. En leasingperioden er typisk på 12,24 eller 36 måneder, men en leasingkontrakt kan også sagtens være kortere eller længere alt efter hvad leasingtager ønsker.

Med en operationel leasingkontrakt får leasingtager aldrig ejendomsretten over elbilen, hvilke også betyder at leasingtager ikke skal bekymre sig om værditab, eller at skulle sælge bilen når leasingperioden er slut. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager blot aflevere elbilen tilbage til leasingselskabet, og herefter kan leasingtager, frit vælge om der skal leases en ny elbil der har de nyeste teknologier eller noget helt andet.

Fordele ved leasing af elbil

  • Attraktive leasingkontrakter på elbiler.
  • Ingen bekymring om et stort værditab på en elbil, hvis der kommer nye og bedre elbiler.
  • Total budgetsikkerhed- leasingtager ved nøjagtigt hvad det koster om måneden at havde en elbil.
  • Nemt at udskifte elbil til en ny, så du altid har den nyeste teknologi.
  • Du slipper for lån i banken med leasing.
  • Alle omkostninger til reparationer, service eftersyn, dæk skifte, osv. er alle omkostninger leasingselskabet skal betale, hvis de skulle fremkomme.
  • Typisk er der en lavere engangsbetaling ved leasing end ved bankfinansiering.