Skal du købe eller lease din nye bil?

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på leasing fra forskellige leasingselskaber

Skal du købe eller lease din nye bil?

Skal du havde en ny bil, så står du helt sikkert med overvejelserne om, hvorvidt du skal købe eller lease din nye bil.  Om du selv skal købe din nye bil, eller du skal lease den igennem et leasingselskab, kommer an på en række forskellige faktorer. I dette indlæg vil vi kigge på, de faktorer der taler for køb af bil eller leasing af bil, der vil blive taget udgangspunkt i en operationel leasingkontrakt. Når du har læst dette indlæg, bør du nemmere, kunne vurdere om køb eller leasing, er det bedste i din situation.

Plads i økonomien til uforudsete udgifter eller behov for budgetsikkerhed

Hvis du ejer en bil selv, så skal du selv betale alle udgifter til reparationer, service osv. Og du kan dermed risikere, at der kommer en dyr uforudsete udgift til bilen, på tider hvor der ikke er luft i økonomien til dyre værkstedsregninger. Med leasing eliminere du denne usikkerhed, og du slipper derfor for at bekymre dig om dyre værkstedsregninger, i tider hvor økonomien er mere eller mindre presset. Med leasing skal du blot betale de månedlige leasingydelser og en evt. engangsydelse, for at havde en bil til rådighed. Hvis der skulle komme nogle uforudsete udgifter til reparationer, service eller noget helt tredje, så er det leasingselskabet der står for disse udgifter. Så hvis du har en økonomi, der ikke kan tåle uforudsete udgifter til en bil, så kan leasing være noget for dig. Men har du derimod en økonomi med plads til uforudset udgifter, så kan der i nogle tilfælde være penge at spare ved at købe bilen selv.

Har du et fleksibelt eller forudsigeligt kørselsbehov

Når du skriver under på en leasingkontrakt, så skriver du også under på et antal kilometer, der er inkluderet i leasingperioden. Det forudsætte altså at du nogenlunde kender dit kørselsbehov for hele leasingperioden. Hvis du køre flere kilometer end det aftalte i leasingkontrakten, så bliver de som regel afregnet til en forhøjet kilometer takst, hvilke kan blive en dyr fornøjelse, hvis der er stor difference mellem det aftalte antal kilometer og det reelle forbrug. Men hvis du har et forudsigeligt kørselsbehov, så kan leasing være fordelagtigt. Har du derimod et meget fleksibelt kørselsbehov, så bør du overveje at købe bilen selv, så du ikke skal bekymre dig om, hvor mange antal kilometer du køre, og risikere en stor efterregning ligesom med leasing.

Hyppig udskiftning af bil eller samme bil i mange år

Vil du hyppig udskifte bil, så du altid har den nyeste model med den nyeste teknologi og udstyrspakke? Så er leasing helt sikkert noget for dig. En leasingkontrakt har normalt en varighed på 12,24 eller 36 måneder, alt afhængig af hvilke ønsker leasingtager har til en leasingkontrakt. Når leasingkontrakten er udløbet, skal leasingtager blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og dermed ikke bekymre sig om værditab eller bruge tid på at sælge bilen, hvilke gør det nemt at udskifte bilen hyppigt. Ønsker du den samme bil i en længere periode end 36 måneder, så er køb af bil som regel det bedste valg.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Moneybanker.dk, der hjælper med at finde det bedste billån ved at sammenligne lån online