Har du et sundt airconditions anlæg med nok kølemiddel så kan du sagtens selv lave service

I denne artikel har vi lavet en guide der skal give dig gode råd til at lave et gør det selv aircondition service, selvom vi anbefaler at få en fagmand til at lave aircondition service. Men vi ved også der kan være mange penge, at spare ved selv at lave et aircondition service.

Hvis der ikke er nogle utætheder, og aircondition anlægget er sundt og det ikke mangler kølemiddel, så kan du sagtens lave et gør det selv aircondition service på din bil.

Aircondition skal normalt serviceres mindst hvert andet år, da bilens aircondition anlæg med tiden mister det kølemiddel der bliver brugt til at nedkøle bilen, desværre kræver det speciel uddannet folk til at påføre kølemidlet til din bil.

Derudover sidder der også et filter i anlægget der bør skiftets eller rengøres ved jævne mellemrum, ellers er der risiko for at der kan udvikles svamp i filteret, hvilke ikke giver et godt indeklima i bilen.

Desværre kræver det en speciel uddannelse, at fylde kølemiddel på aircondition anlægget, men du må gerne selv rense filteret og ventilation systemet, hvilke vi også vil guide dig igennem i denne artikel.

Rensning af aircondition i bil – Sådan gør du det

Når du skal rense din bils aircondition, skal du starte med at afmontere pollenfilteret, hvilke typisk sidder i højre side af instrumentbordet.

Når du har fundet placeringen af pollenfilteret, så afmontere du filteret, og derefter smider du filteret ud og montere et nyt, medmindre det lige er blevet skiftet i forbindelse med serviceeftersyn. Et nyt pollenfilter er relativ billigt og koster fra 40-100 kr.

Når du har monteret det nye pollenfilter, skal du rense ventilation systemet med en aircondition rens, ved at tømme flasken i aircondition ventilationer, og derefter skal bilens anlæg sættes til at recirkulation og blæseren skal stå på max ved middel varme i 30 min.

Efter de 30 min er behandlingen færdig og du bør derefter slukke motoren og lufte bilen ud i yderligere 15-30 min.

Når du har gjort dette, så har du gennemført en rensning af aircondition i din bil, og dårligere luft gener bør være fjernet fra bilens airconditionanlæg.