Derfor bør du lease – de 3 største fordele

Leasingbiler udgør næsten 10% af de biler, der kører på vejene i Danmark. Og andelen stiger hvert år. Vi er glade for at lease her i landet, og denne ordning har da også mange fordele. 

I en økonomisk krisetid som den vi har i 2022, bliver argumenterne for at lease mere aktuelle og relevante end nogensinde før. Herunder vil vi præsentere de 3 største fordele – og mest brugte argumenter. 

Økonomisk overkommeligt

Biler er dyre. Og med de høje afgifter vi har i Danmark, er det for mange en uoverskueligt stor udskrift at skulle investere i en god bil. 

Strukturen i leasingmodellen handler i bund og grund om, at man kun betaler den andel af registreringsafgiften, der svarer til den periode, man reelt har rådighed over bilen. 

Det er ikke nødvendigvis, på månedsbasis, billigere at lease end at købe, men det er en mere overskuelig udbetaling og engangsydelse, hvorfor mange vælger denne løsning. Du er dertil ikke påvirket af markedsøkonomien, da du ikke har noget lån i “din” bil, og du skal alene forholde dig til de månedlige udgifter, som let kan holdes nede ved hjælp af en simpel søgning. Kig nærmere på https://find-autovaerksted.dk/ for at undersøge gode autoværksted tilbud, som kan hjælpe på regningen.

Fleksibilitet

I denne tids økonomiske krisesituation har vi brug for fleksibilitet og rum i vores økonomiske forpligtelser – om ikke andet så får at have ro i sindet. 

En leasingaftale er en fleksibel forpligtelse, der binder os for en kortere periode, end et ejerskab gør. Hvis din økonomi ændrer sig, og du får brug for at nedgradere til en billigere bil, så kan du udskifte din leasingbil til en mere passende model.

Har du derimod ejerskab over din bil, så kræver det både at salg og et køb at lave den samme udskiftning – dette kan hurtigt blive et omstændigt, tidskrævende og dyrt foretagende.

Komponentmangler og lang leveringstid

Bilproduktionen er i problemer – de sidste års krisetider har skabt en komponentmangel i bilindustrien, og produktionen kan ikke følge med efterspørgslen. Der er lang ventetid på nye biler, og det i sig selv kan være medvirkende til, at mange af os vælger leasing i stedet. 

Endnu en fordel ved at lease er, at selvom der måtte være ekstra leveringstid på en given model, så kan du få stillet en midlertidig bil til rådighed, mens du venter. 

Processen i leasingstrukturen er mere smidig og uproblematisk i en krisetid, end et bilkøb er. 

Der er mange fordele ved at lease, og det høje serviceniveau er én af de største.