Derfor skal du købe en elbil næste gang

Elbiler har for alvor ramt de danske veje, og flere dansker vælger en elbil eller en hybrid, fremfor de gamle forbrændingsmotorer.

Men desværre så er der stadig et overtal af forbrændingsmotorer i Danmark, men udviklingen er heldigvis den rette vej, og fordelingen af elbiler bliver større og større hele tiden, og den tendens ser ud til at forsætte langt ud i fremtiden.

Regeringen har gjort elbiler ekstra lukrative ved, at reducere registreringsafgiften på elbiler, for simpelthen at fremme denne udvikling.

Men udover den økonomiske besparelse på registreringsafgiften, så finder der et hav af gode grunde til at vælge en elbil, fremfor en bil med forbrændingsmotor.

I dette indlæg vil vi komme med tre gode grunde til, hvorfor du skal købe et el køretøj.

1. Formindsker CO2-udledningen

På trods af at der har været meget diskussion om, hvorvidt en elbil reducere CO2 udledningen, da den strøm den bruger i nogle tilfælde kommer fra produktionsanlæg der bruger kul.

Disse produktionsanlæg der laver strøm udleder CO2 ud i atmosfæren, og derfor er en elbil kun indirekte mere miljøvenlige.

Men det er kun et spørgsmål om tid, hvornår disse produktionsanlæg, bliver udskiftet med mere miljøvenlige løsninger.

Og når de bliver udskiftet til mere miljøvenlige løsninger, så bliver elbilen 100% CO2 neutral.

I Danmark står transportmidler for helt op til en tredjedel af alt CO2 udledning, hvilket også har medført at Danmarks klimamål er at nedbringe CO2 udledningen fra transport.

Klimamålet for 2050 er, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændsler.

Så tænker du på miljøet, så skal du altså købe en elbil næste gang, og du kan evt. også udskifte dit elselskab med et, der får strøm fra vindmøller og andre miljøvenlige løsninger.

2. Langt billigere i drift og kørsel

Den mest tiltalende grund til, at købe en elbil for mange, er den økonomiske besparelse i form af drift og kørsel i elbilen.

En elbil er langt billigere i drift end en almindelig bil, med en forbrændingsmotor, og når udskifter din gamle bil med en elbil, så vil du hurtigt opleve en stor besparelse på brændstof, service, osv.

En fuld tank benzin eller diesel koster ca. 4-600 kr. hvor en fuld opladning koster ca. 20-50 kr. ved en stander, og endnu billigere hvis du har et abonnement til elbil derhjemme.

Derudover er selve elmotoren lang mere simpel i sin opbygning end en forbrændingsmotor, hvilket betyder, at der er langt mindre ting der kan gå i stykker på en elmotor, hvilket giver færre reparationsomkostninger.

3. Få en lydløs motor med masser af HK

En elbil er kendt for at have minimum 150 hk, og langt de fleste elbil modeller har over 200 hk, og der findes også nogle som har helt op til 700 hk. F.eks Tesla’s topmodel.

På trods af alle de mange hestekræfter, så er en elmotor meget lydløs og den eneste støj du kommer til, at hører under din kørsel, er lidt støj fra dine hjul, da den ofte bliver tidligere, når der ikke er motorstøj.