Forsikring af lejebil – Disse typer findes der

Ligesom med så meget andet, så er det vigtigt, at have styr på dine forsikringsforhold når du skal foretage billeje.

For nogle kan forsikringer være en jungle at finde rundt i, og det er ikke nogen undtagelse når vi snakker forsikring sammen med billeje.

Biludlejningsfirmaerne tilbyder nemlig flere forskellige typer af forsikringer, der dækker i forskellige situationer.

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring er lovpligtig, og den kan du altså ikke spare væk, når du booker lejebil, hvilket også ville være hensigtsløst.

En ansvarsforsikring dækker skader på personer, hvilket vil sige den dækker fører af lejebilen og andre personer der eventuelt, skulle være involveret i en ulykke.

Denne forsikring dækker også, hvis fører af lejebilen eller andre personers ejendele, skulle gå i stykker ved en ulykke.

Der er normalt en høj dækning på en ansvarsforsikring, da uheld hvor der er sket personskader, kan blive en meget kostlig.

Denne forsikring dækker ikke, hvis lejebilen bliver ødelagt, og du skal dermed selv betale for reparation af lejebilen eller erstatning af lejebilen, hvis den skulle blive totalskadet.

Kollisionsforsikring

En kollisionsforsikring er ikke lovpligtig eller obligatorisk når du skal leje bil, og det er op til dig, at vælge om du vil have en kollisionsforsikring på bilen.

Men i mange tilfælde er det en god ide med en kollisionsforsikring, da det ellers kan blive en meget dyr fornøjelse, hvis du er ude for et uheld, som pådrager bilen skader, som du skal erstatte.

Hvis du ikke har en kollisionsforsikring, skal du nemlig selv betale det fulde beløb for, at udbedre skaderne på bilen eller erstatte bilen, hvis den bliver totalt skadet.

Selv om kollisionsforsikring ikke er obligatorisk, så er der stadig mange biludlejningsfirmaer der gør den obligatorisk, så de er sikker på, at de kan få udbedret skader på bilen eller få erstatning for bilen, hvis uheldet skulle være ude, og lejer af bilen ikke har råd til at betale disse skader.

Tyveriforsikring

Den tredje forsikring, som du skal tage stilling til er tyveriforsikring, som dækker hvis lejebilen skulle blive stjålet, eller hvis dele af lejebilen skulle blive stjålet.

Forsikringen dækker ikke, hvis dine eller dine med passagers ejendele skulle blive stjålet i bilen, men det dækker din almindelig indboforsikring.

Men hvis du ikke har tegnet en indboforsikring, så er der ikke noget der dækker, hvis dine ejendele skulle blive stjålet fra din lejebil.