Har du gjort dig tanker om din sidste rejse?

Dette indhold er sponsoreret

Døden er et følsomt emne at tale om, og et af livets største og sidste tabuer. Mange forsøger at undgå den det meste af livet, for først at åbne op om snakken i en sen alder. Det er dog aldrig til at vide, hvornår ens tid rinder ud, og det er tid til at begive sig ud på den sidste rejse, og for familien og de efterladte, kan det være en stor hjælp, hvis du og I i fællesskab allerede har gjort jer nogle tanker om den dag, hvor du ikke længere er her.

Få styr på testamentet

Den dag hvor du ikke længere er her længere, venter der de pårørende et kæmpe arbejde med ikke bare begravelsen men også med at få “afsluttet” dit kapitel på en god og ordentlig måde. Det er en proces og periode som kalder på mange følelser, og som kan være svær for de nærmeste pårørende at komme igennem. Det kræves nemlig af de pårørende, at de tager stilling til en lang række ting, heriblandt hvad der skal ske med det du efterlader dig. Her kan du dog gøre meget for at hjælpe din familie, hvis du på forhånd har taget stilling til hvordan din arv skal fordeles. Dette gør du gennem at lave et testamente.

Hvad hvis jeg får brug for at ændre i mit testamente?

Et testamente kan ændres lige så ofte som du ønsker, så der er ingen grund til ikke at få styr på testamentet med det samme. I det du stifter familie, bliver gift eller får et barn, giver det god mening at få lavet et testamente hos en advokat som Hviid Advokater. I takt med at familien vokser, flere børn kommer til, eller du stifter bekendtskaber som du ønsker at tilgodese med henblik på arven, kan disse sagtens tilføjes løbende. At få lavet sit testamente i god tid er altid en god ide – også selvom du er ung og ved godt helbred. Skulle uheldet være ude, er det nemlig din garanti for, at din familie får hvad de er berettiget til.

Åben den følsomme samtale op

Der er dog mange andre ting end lige testamentet, som også er godt at få styr på, hvad angår døden. Vær derfor ikke bange for at tage en uformel samtale med din partner og familie om, hvordan du ønsker at din sidste rejse bliver. Ønsker du at blive begravet i kiste eller urne? Hvem skal med til begravelsen? Har du nogle ønsker til salmer eller andre ting i forbindelse med begravelsen? En række spørgsmål som måske kan virke mindre vigtige for dig, men som vil hjælpe dine nærmeste meget, da de så får mulighed for at sende dig afsted helt som du selv havde ønsket det.