Hvordan kommer du bedst igennem lange køreturer med en dårlig ryg

Skal du ud og køre langt med en dårlig ryg, så er der nogle tips du kan bruge til, at undgå eller reducere rygsmerter på køreturen.

Nogle tager også årligt på bilferie til Italien, Spanien eller et helt tredje sted, og de kan ofte se frem til en køretur på helt op til 24 timer, og det kan altså være MEGET hårdt for ryggen.

Mange vælger at bide smerten i sig, så de kan komme på ferie, men det kommer desværre ikke uden en konsekvens, og mange får en meget dårlig ryg i starten af ferien.

Men med vores tips håber vi på, at du helt undgåt rygsmerter eller som et minimum reducerer dem, så du får en god ferie.

Tip 1: Bevæg dig inden køreturen

Det kan være en god ide, at gå, løbe, styrketræne eller cykel en tur inden køreturen, det er selvfølgelig ikke alle med dårlig ryg, der kan holde til det, men en stille og rolig gåtur kan også gøre det.

Hvis du kun har tid eller kun kan holde til en kort gåtur på 10-20 min, så er det vigtigt, at huske at det en kort gåtur er langt bedre end ingenting, og det kan være med til at gøre en verden til forskel på køreturen.

Tip 2: Hold mange pauser

Selv om det kan være fristende, at holde så lidt pauser som muligt, så du hurtigere kan komme frem til slutdestinationen, så er det vigtigt at holde pauser, og gerne mange af dem, hvis du har problemer med dårlig ryg.

Når du holder pauser, kan du med fordel gå en tur rundt på pladsen, eller lave nogle øvelser f.eks. squat, englehop, mv. kun fantasien sætter grænser her.

Ved at holder mange pauser, og bevæge kroppen når der er pauser, så undgår du at din krop bliver helt stiv og øm.

Tip 3: Invester i et massagesæde eller varmetæppe til bilen

Et massagesæde eller et varmetæppe kan gøre en kæmpe forskel for din ryg under køreturen, og du kan endda nyde en god massage, hvis du investere i et massagesæde til bilen.

Et massagesæde til bilen skal blot tilsluttes cigarettænderen eller andet strømtilførsel, og derefter kan du nyde en god omgang massage, der er med til at holde din ryg smidig og uden smerter.

Et alternativ til et massagesæde er et varmetæppe, som kan varme din ryg op og holde den varm og smidig.

Varmetæppet skal også tilsluttes via bilens cigarettænder eller anden strømtilførsel.