Hvornår skal tandrem skiftes?

Tandrem er en essentiel del af bilens motor, og den skal løbende udskiftes med en ny, så tandremmen ikke springer og medfører en defekt motor.

Men hvornår skal tandrem skifte?

Som regel står det i bilens servicebog, hvornår det anbefales at den skal skiftes.

Men langt de fleste biler skal havde udskiftning af tandrem for hver 60-80.000 km.

Udskiftning af tandrem er en af de dyrere reparationer/service, men hvis du ikke får det gjort, så kan du nemt få en værkstedsregning på +40.000 kr. for reparation af skader fra en sprunget tandrem.

I forbindelse med udskiftning af tandrem, så er det fast kutyme at mekanikeren også udskifter vandpumpen, da den er let tilgængelig, når der skal udskiftes tandrem.

Tandremmen i sig selv er ikke dyr reservedel, men der skal bruges en del arbejdstimer på at skifte tandrem, hvilke også betyder at arbejdstimerne udgør en stor del af regningen.

Skift af tandrem pris

Prisen på udskiftning af tandrem kan variere meget, og mærke, model, og motorstørrelse har stor betydning på prisen.

Der er også stor prisforskel på de forskellige værksteder, og hvis du bruger lidt tid på at undersøge værkstederne, så kan du tit spare en del penge.

En typisk pris på udskiftning af tandrem ligger på omkring 4-8.000 kr.

Brug Autobutler.dk og spar helt op til 40% på værkstedsregningen

Skal du havde udskiftet din tandrem, kan der være en del penge at spare ved, at indhente tilbud på tandrem udskiftning igennem Autobutler.dk.

Mere end 400.000 danskere har allerede brugt Autobutler.dk til, at indhente tilbud på diverse bil reparationer og opgaver og ved at bruge Autobutler.dk spare de fleste danskere op til 40% på deres værkstedsregning.

Har alle biler tandrem?

Nej det er ikke alle biler der udstyret med en tandrem, nogle biler har i stedet en taktkæde.

En taktkæde er vedligeholdelsesfri, og kan holde hele bilens levetid.

På trods af at man forventer en taktkæde, kan holde hele bilens levetid, så kan den stadig knække, og ødelægge motoren af på samme måde som med en tandrem.

Det er derfor stadig vigtigt, at få undersøgt taktkæde en gang i mellem.