Sale and Lease back

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på leasing fra forskellige leasingselskaber

Sale and Lease back

Har du allerede en bil med dansk registreringsafgift, du gerne vil havde over på en leasingaftale, så er ”Sale and Lease back” en løsning du kan vælge. Ved at bruge denne løsning, kan du frigøre den kapital der er bundet i den danske registreringsafgift.

Ved at sælge bilen til et leasingselskab, vil de kunne eksportere bilen, og dermed få registreringsafgiften tilbage. Selv om du sælger bilen til et leasingselskabet kan du stadig forsætte med at anvende bilen, hvis dette ønskes – ved brug af flexleasing af egen bil.

Sale and Lease back bliver brugt to situationer

Der findes to forskellige situationen, hvor Sale and Lease bliver anvendt.

Disse to situationer er:

  • Du ejer en bil, hvor der er betalt fuld dansk registreringsafgift.
  • Du ejer en bil du har hentet i f.eks. Tyskland uden dansk registreringsafgift.

Hvis du ejer en bil med dansk registreringsafgift, og ønsker at frigøre kapital, så kan du få et leasingselskab til et købe bilen af dig til markedsprisen inkl. registreringsafgift. For at finde en markedspris vurdere leasingselskabet, hvad en tilsvarende bil koster herhjemme i Danmark med registreringsafgift. Når bilen bliver eksporteret beholder SKAT 15% af registreringsafgiften, og de resterende 85% får du tilbage. Når bilen er blevet eksporteret kan du flexleasing bilen uden registreringsafgift.

Har du hentet en bil i f.eks. Tyskland, så vil leasingselskabet typisk købe bilen af dig til markedsprisen uden registreringsafgift. Markedsprisen bliver oftest vurderet ved, at kigge på hvad tilsvarende biler koster i udlandet. Når du har solgt bilen til leasingselskabet til markedsprisen, så kan der nemt laves en leasingkontakt på bilen, så du kan anvende den til det aftalte i leasingkontrakten.

Fordele ved Sale and Lease back

Der er en række fordele ved konceptet ”Sale and Lease back”, der gør det yderst attraktivt.

En stor fordel er, at bilens ejer får 85% registreringsafgiften tilbage, hvilke kan frigøre en stor kapital der før var bundet i en bil.

En anden fordel er, at en bil der er flexleaset, hvor der ikke er betalt registreringsafgift, er langt billigere i forsikring, da den kun skal forsikres for dens værdi uden registreringsafgift.

En tredje fordel ved en bil uden registreringsafgift er, at den har et langt mindre værditab, hvilke giver leasingtager en pengebesparelse.