Hvad koster et bilsyn?

Hvis du har haft en bil, så har du højest sandsynligt også oplevet at blive indkaldt til et periodisk bilsyn. Det første de fleste tænker er; Hvad koster et bilsyn? Et bilsyn koster heldigvis ikke så meget, og det periodiske bilsyn kan klares til en fornuftig pris, hvis du vælger det rette sted. Det der kan være dyrt ved et bilsyn er, at du kan risikere at der skal laves en del bilreparationer før din bil kan blive godkendt til et periodisk bilsyn.

Hvad er prisen for et bilsyn?

Priserne for periodisk bilsyn ligger i et prisleje der hedder 250-500 kr. priserne variere alt efter hvor i landet du vælger at få din bil synet, og hvilke synshal der udfører det periodiske bilsyn. Ifølge nedenstående tabel så får du det billigste bilsyn i København, hvor den gennemsnitlige pris på et periodiske bilsyn ligger på 352 kr. Det dyreste sted at få et periodisk bilsyn er i Nordjylland, hvor den gennemsnitlige pris ligger på 425kr.

Hvad koster omsyn?

Hvis din bil ikke bliver godkendt til det periodiske bilsyn, så vil synsmanden kræve at bilen skal til et omsyn, når evt. fejl og mangler der er blevet noteret i synsrapporten er blevet udbedret. Bilens ejer har 33 dage til at få lavet fejl og mangler, så bilen kan blive godkendt ved et omsyn. Et omsyn er normalt ikke gratis og koster ofte omkring 250-350 kr. Der er dog nogle synshaller der tilbyder gratis omsyn, hvis det periodiske bilsyn er blevet foretaget hos dem.