Hvornår skal man skifte til sommerdæk?

Der er ikke et præcis tidspunkt, hvor man skal foretage et hjulskift fra vinterdæk til sommerdæk, og nogle gange gange kan det være svært at vurdere.

Der kan ofte være nogle gode dage i marts og april med temperature over 7 grader, men det betyder ikke umiddelbart at du skal skifte til sommerdæk, da vejrudsigten kan love lave temperature og måske endda sne dagen efter i disse måneder.

Skift til sommerdæk i april måned

En tommelfingerregel er, at vinterdækkene skal skiftes ud med sommerdæk i april måned. Her er risikoen for sne og isglatte veje faldet, og temperaturen er omkring de 7 grader, hvilke gør sommerdæk mest hensigtsmæssige.

Husk april måned kun er en tommelfingerregel, og du bør derfor altid følge med i vejrudsigten, da der nogle år stadig kan være frostgrader og sne i april måned.

Hvis vejret stadig er koldt og glat i april måned, så bør du udsætte skiftet til slutningen i april eller i starten af marts.

Sommerdæk er bedre end vinterdæk når der er over 7 grader

Det er vigtigt, at få skiftet vinterdækkene ud med nogle sommerdæk, når temperaturen begynder at være over 7 grader.

Rent sikkerhedsmæssig så er vinterdæk ikke velegnet til regnvåde veje der kan forekomme om sommeren, og har derfor en længere bremselængde end sommerdæk.

Ud over det sikkerhedsmæssige, så bliver vinterdæk også hurtige slidt når der er over 7 grader, så det er også mere økonomisk med hensyn til slid, at få skiftet dæk i rette tid.

Husk at tjekke sommerdækkene før de bliver monteret

Før du montere dine sommerdæk, så er det vigtigt at sikre sig, at de lever op til de sikkerhedskrav der er i Danmark. Hvis mønsterdybden er under 1,6mm så er sommerdækkene ulovlige, og der skal monteres nogle nye dæk.

Selv om reglerne siger at der minimum skal være 1,6 mm, så anbefaler vi at du skifter dine sommerdæk når der er en mønsterdybde på 2,5- 3,0 mm.

Der udover er det vigtigt at tjekke dækkene for revner eller buler, og hvis dækkene er mere end 5 år gamle så bør du også skiftes, så du er sikker på du ikke køre rundt med nogle dæk der ikke er sikre.